Nijmegen stad

Nijmegen is één van de oudste steden van Nederland en heeft daarom veel geschiedenis in zijn stadshart zitten. Neem bijvoorbeeld een kijkje op de grote markt. Deze markt ligt midden in het centrum en hier zie je heel goed de rijke geschiedenis van de stad terug.

Verken de stad met een stadswandeling, een ideale manier om de binnenstad te ontdekken. De route brengt u langs alle historische plekken in de stad en is zeker een aanrader.

Natuurlijk kan er ook uitgebreid geshopt worden in Nijmegen, want de stad kent veel gezellige winkelstraatjes.

 

cultuur

Neem een kijkje in de Bastei. Hier ziet u hoe de rivier de stad met de natuur verbindt. In dit interactieve museum is er voor jong en oud veel te doen. Verder zijn hier regelmatig interessante exposities te bekijken.

Ook een bezoek waard is de Stevens kerk en de St. Stevenstoren. De rijke geschiedenis van Nijmegen is hier goed zichtbaar. Er kunnen rondleidingen gevolgd worden of beklim de toren voor een schitterend uitzicht over de stad.

natuur

In de omgeving van Landgoed Brakkesteyn is veel mooie natuur te vinden. Neem bijvoorbeeld Heumensoord. Dit gebied is 500 hectare groot en is verrijkt met bos en een grote uitgestrekte heide. Online zijn vele wandelroutes te vinden. Wandel bijvoorbeeld langs de schaapskudde of bekijk een archeologisch monument uit de tijd van de Romeinen.